AJÁNLATUNK: NÉZZE MEG ÚJ, MODERN KIALAKÍTÁSÚ OLDALUNKAT!

Új oldalunkon még több információval, ajánlattal és képpel mutatjuk be vendégházunkat.

www.villanyvagyok.hu

villanyvagyok

Lejárat a Pincébe

Köszöntjük Önt, kedves Látogató, és bízunk benne, felkelti érdeklődését barátságos, családias hangulatú Vendégházunk, a villánykövesdi Flórián Vendégház, ahol elérhető árakon biztosítunk szállást a hozzánk látogatóknak.

A Flórián Vendégház négy napraforgó családi vállalkozásként működik, s eddigi sikereink titka testes vörösboraink és pálinkáink kitűnő minősége, a kedves fogadtatás és a jó hangulat, melyek meggyőzik majd Önt is arról, hogy ezután a Flórián Vendégház négy napraforgó legyen kedvenc helye a villányi borvidéken, ahová időről időre érdemes újra ellátogatnia. Büszkén mondhatjuk el, hogy a 2011. novemberében kiállított NEMZETI TANÚSÍTÓ VÉDJEGY szerint, Vendégházunk a legjobb minősítést kapta meg, vagyis négy napraforgó négy napraforgó a besorolása! Továbbra is azon fáradozunk, hogy Vendégeink a nálunk eltöltött időre maximális elégedettséggel gondoljanak vissza, és kiérdemeljük, hogy barátaiknak, ismerőseiknek is ajánlják majd a Flórián Vendégházat négy napraforgó! Kényelmes és vadonatúj berendezés vár kedves szállóvendégeinkre! Az 5 darab 2 személyes szobánk közül kettő igény esetén pótágyazható, s minden szobánkhoz zuhanyzós fürdő tartozik. A szobák LED tévékkel felszereltek, és a vendégház teljes területén wifi-s internetelérés biztosított. Az autók számára zárt, kamerákkal felszerelt parkolót biztosítunk. Előzetes megbeszélés alapján lehetőség van transzferre a környék bármely településéről ill. településére, amennyiben igény merül fel rá. Szintén - igény esetén - lehetőség van különböző programokon való részvételre is (lovaskocsikázás, grillezés, kemencében sütés, tehenészet megtekintése, állatsimogatás a gyermekek örömére). Mi mindent megteszünk, hogy Ön jól érezze magát nálunk, s ha elégedett, kérjük, ajánljon minket barátainak, ismerőseinek! Érdemes ellátogatnia hozzánk!

Ha kíváncsi részletesebben is a környékre, s annak nevezetességeire, álljon itt néhány adat, amit többek közt a sikloskisterseg.hu ill. a villanyiborvidek.hu oldalakról kölcsönöztünk:

Villánykövesd település elhelyezkedése: Villánykövesdet Baranya megyében, annak déli részén, a Villányi hegység lábánál, a Fekete-hegy keleti oldalán találjuk. Siklóstól 13 km-re, Pécstől 30 km-re fekszik. A település a Villány-Siklós Borút kiemelkedően szép állomása. A villányi borvidék mintegy 2000 hektáros területén a kedvező mikroklímának, a sok napsütésnek és a jó talajadottságoknak köszönhetően évezredes hagyományai vannak a szőlő és bortermelésnek, de a hegység déli, melegfekvésű lejtőin kiváló zamatú gyümölcsfajták is teremnek. Az első szőlőket még a rómaiak ültették és a térség gazdasági életének a XVIII. század óta egyik legfontosabb ágazata a szőlőművelés. A XIX. század végén Franciaországból származó berlandieri szőlőmagvakból csemetenevelés, oltványtermesztés kezdődött meg, és a múlt század közepétől borászati szakemberek képzésével is foglalkoznak. 1994-ben itt alakult meg hazánk első borútja, a 30 km hosszú Villány-Siklós Borút. Villány és Villánykövesd térségében a vörösborok a leghíresebbek.

Villánykövesd település története: Villánykövesd területe már az időszámításunk előtti III. évezredben is lakott volt. 1290-ből származó írásos forrásokban Kuestd, majd két évszázad múlva, egy 1436-ból származó okmányban már Kwesd néven szerepel. Az Árpád-korban a községet magyarok lakták, főbirtokosa a Siklóssy-család volt. A török időkben az elnéptelenedő faluba szerbek telepedtek be, uraik a Zrínyiek voltak. A falu az 1750-es években fokozatosan elnémetesedett. A betelepült németek alapos szakismeret birtokában erőteljesen a szőlőtermelés felé fordultak. A község a bólyi uradalom egyik legjelentősebb szőlőterületévé vált. Az oltványok eljutottak még Burgerlandba is. A II. világháborút követő ki- és betelepítések a községet is érintették, magyarok Debrecen környékéről, illetve a Felvidékről érkeztek. Ennek ellenére az itt maradt lakosság szokásait, életvitelét, kultúráját a mai napig megőrizte.

Villánykövesd település nevezetességei: Az utazó számára már messziről elárulja a domboldalon két, helyenként három utcaszinten elhelyezkedő, 57 egymáshoz szorosan tapadó pincéből álló pincesor, hogy nagy hagyományú szőlővidéken jár. A műemlékileg védett együttes párját ritkító építészeti érdekesség, különleges fotótéma. Innen letekintve tárul elénk a 2 hektárnyi nagyságú park, melyben a gyerekek örömét szolgáló játszótér található. A település másik kiemelkedő látványossága az egykori földesúrról elnevezett Batthyány-féle nagypince, az úgynevezett „borkatedrális”, mely ma a villányi termelőszövetkezet tulajdonában van. A barokk pincearchitektúra lenyűgöző látványa valóban egy katedrálisra emlékeztet. Az itt található fahordók 4000 hektoliter bor tárolására alkalmasak. Szeptember második felében a világviszonylatban is egyre ismertebb és népszerűbb Pécsi Nemzetközi Bordal Fesztivál nyitóünnepélyét már évek óta itt rendezik meg.

Bemutatkozunk
Kezdőlap
Galéria
Szolgáltatásaink
Árak
Hírek/Akciók
Kapcsolat
Vendégkönyv
Linkajánló

grapes